Новогодишно

И тази година не разбрах кога дойде Коледа. Уж работата не е толкова много, а времето тече - явно от един момент нататък усещането за скоростта, с която минава живота ни не е свързано дори с работата ни... Та се чудех какво да напиша по повод на празниците - нещо положително, нещо окуражително. Ако и вие някой път се чудите като мене, приемете един съвет - не търсете нещо положително в новинарския блок на която и да е телевизия! Защото аз направих тази грешка днес. И чух за това как хората нямало да си получат колетите с подаръци, как в Италия имало няколко бомбени атаки в посолства, как магистралите в Германия били заледени и хлъзгави а картината ни показа няколко размазани ТИР-а... Поне пет пъти ни казаха че On-line магазините ще забавят доставките си с подаръци всякаш затова са виновни самите On-line магазини - темата ми е болезнена, тъй като имам няколко приятели с подобни магазини и ми е ясно колко лоша реклама им направиха тази вечер - значи излезе, че заради лошите климатични условия On-line магазините ще си забавят поръчките, всякаш всеки друг магазин или изобщо търговец, чиято дейност е свързана с подобен род пратки, няма да му се случи същото...
За не знам кой път гледам награждаването на нашите спортисти - то президента им връчва орден "Стара планина", Бойко и той нещо им раздава - нищо против, ама не виждам много архитекти с такива ордени, не виждам писатели, не виждам кинаджии, или каквито и да било интелектуалци или пък изобщо хора, които да са допринесли с нещо за тая държава. Дали някой обикновен софиянец е наясно кой е архитекта на новата спортна зала? Дали изобщо някой журналист ще се сети да провокира такъв интерес?!
И така дотука нищо коледно като настроение! Съвета ми - не гледайте новини!
Иначе и самата година не беше най-добрата за нашия бизнес, но това е може би добра причина да я изпратим с усмивка и удоволствие и с още по-голяма усмивка и много надежда да очакваме следващата! Пожелавам на всички колеги, както архитекти така и всички специалности, участващи в инвестиционното проектиране, много щастливи мигове по празниците имного много успешна 2011 година!

No comments:

Post a Comment